vliegopleidingen | RPL - PPL

Wij bieden u diverse mogelijkheden om een vliegopleiding of een conversie opleiding te volgen. Om een privé vliegbrevet te halen kan er gekozen worden tussen RPL (gemiddeld 45 vlieguren) en PPL (gemiddeld 55 vlieguren) of er kan gestart worden met RPL om vervolgens het PPL brevet te halen. Voor het RPL / PPL is geen specifieke vooropleiding vereist. Echter basis kennis van de Engelse taal strekt tot aanbeveling. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Vliegbrevetten (RPL/PPL)
Theorie (RPL/PPL)
Medische Keuring (klasse 2)
Radiotelefonie (RT)


vliegopleidingen | vliegbrevetten (RPL/PPL)

RPL (Recreational Pilot License)
Met een RPL-brevet mag een piloot in het Nederlandse luchtruim vliegen in twee- tot maximaal vier-persoons zuiger aangedreven vliegtuigen (Single Engine Piston - SEP). Vluchten mogen alleen uitgevoerd worden onder weersomstandigheden waarbij er horizontaal als verticaal voldoende zicht is (Visual Fligh Rules - VFR).

Voor het behalen van een RPL moet u aan de volgende eisen voldoen:
- Minimaal 17 jaar zijn
- Medisch goedgekeurd (vliegmedische verklaring klasse 2)
- RPL/PPL Theorie-bewijs behalen

Het examen kan worden afgelegd na ten minste 30 vlieguren (waarvan vijf solo).

PPL (Private Pilot License)
Het PPL-brevet is een internationaal erkend brevet waarmee kan worden gevlogen zonder beperking van Europese landgrenzen. Met dit brevet kunnen nagenoeg alle één-motorige vliegtuigen worden bestuurd.

Voor het behalen van een PPL moet u aan de volgende eisen voldoen:
- Minimaal 17 jaar zijn
- Medisch goedgekeurd (vliegmedische verklaring klasse 2)
- RPL/PPL Theorie-bewijs behalen
- Bevoegdverklaring radiotelefonie (RT-examen)

Om deel te nemen aan het praktijk examen moeten er minimaal 45 vlieguren zijn gemaakt (waarvan 10 solo). Van de 10 uur solo, moeten er 5 uur solo overlandvluchten worden gemaakt.


vliegopleidingen | theorie (RPL/PPL)

Voordat er wordt deelgenomen aan het praktijkexamen dient het RPL/PPL thorieexamen behaald te zijn. De organisatie van theorie-examens voor luchtvarenden is in handen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (www.cbr.nl). Het theorie gedeelte bestaat uit de volgende modules:

- Luchtvaartvoorschriften en operationele procedures
- Navigatie
- Meteorologie
- Algemene kennis luchtvaartuigen en grondbeginselen van het vliegen
- Prestaties en vluchtplanning
- Menselijke prestaties en beperkingen
- Communicatie


vliegopleidingen | medische keuring (klasse 2)

Voordat u mag deelnemen aan het praktijk-examen en zelfs voordat u solo mag vliegen moet u zich laten keuren door een geautoriseerde geneeskundige instantie voor een vliegmedische verklaring. Medische certificaten worden afgegeven door de Inspectie Verkeer en Waterstaat (www.ivw.nl) en bestaan in drie klassen. Klasse 2 is voor privé- en recreatieve vliegers.


vliegopleidingen | radiotelefonie (RT)

Een onderdeel van de PPL is de bevoegdverklaring radiotelefonie (RT). Hiermee mag radiocontact worden onderhouden met de luchtverkeersleidingsdienst of havenmeester zolang betrekking op het bijbehorende bewijs van bevoegdheid.

Dit betekent dat de kandidaat een opleiding voor Radiotelefonie bij een erkende opleidingsinstelling succesvol moet afronden. Ifly4YOU biedt de mogelijkheid om de RT bevoegdheid te verkrijgen middels een RT praktijkcursus.

>> Klik hier voor meer informatie over de RT praktijkcursus bij iFly4YOU

 

Copyright © 2010 ifly4you.nl | modernwebdesign.nl